| Tomst3R |
| Poziom 2 |

|
| Do³±czy³: 04 04, 2009 |
| Posty: 60 |
| Sk±d: Donegal - EIRE |
|
|
  Wys³any:03 28, 2010 - 12:26 PM |
Temat postu: Temat postu: audio do Toyoty Hilux by Tomst3R |
|
|
|
Za oko³o tydzieñ zmieniam samochód i ju¿ siê martwiê o CA w nowym nabytku...
Sprzêt z Passata ju¿ mam wymontowany. Z bólem serca muszê sprzedaæ ten statek. Sta³o siê tak gdy¿ latem rodzina wraca do Polski i bêdê tu sam jeszcze przez 2-3 lata . £adny sedan do ko¶cio³a nie bêdzie mi tutaj potrzebny. Za to je¶li kupiê pick-up'a i bêdê go u¿ywa³ w pracy firma zap³aci mi kilka talarów i diesel za free - s³owem dobry deal.
W¶ród g±szczu samochodów wybra³em Toyotê Hilux. Dlatego ¿e jest "nie do zajechania". Do transakcji dojdzie wkrótce.
Po wpisaniu "CA for toyota hilux" w google dowiadujemy siê NIC.
Kolega (z pracy) ma hiluxa ale jemu seria "gra" dobrze.
Ale powiem ¿e seria z passata B6 zmiata sprzêt toyoty. S³owem pora¿ka.
Mam pytanie nr1: czy kto¶ robi³ CA w Hiluxie? A mo¿e w Nissanie Navarze albo Isuzu D-maxie...
Podstawowy problem z tymi autami jest taki ¿e koñcz± siê one prost± ¶cian± zaraz za tylni± kanap±... Nie ma miejsca na suba. Sub na pace dobry by³by na pla¿y ale nie o to mi chodzi...
W wyguglowanych w±tkach wyczyta³em tyle:
1. Pod tylnim siedziskiem podobnie¿ s± wg³êbienia gdzie ludzie wrzucili chyba 8" suby do p³ytkiej zabudowy (pioneery - amerykanie)
2. Za tylnim oparciem jest ma³a przestrzeñ i tak zrobiono super p³ask± obudowê dla ma³ych p³ytkich subów...
Ja chcê wykorzystaæ mój sprzêt z Pasaciora, t.j.
- pioneer DEH 7000UB
- 10" RE audio SE
- Kicker ZX 700.5
RMS Power Rating:
* 4 ohms: 70 watts x 4 chan. + 210 watts x 1 Class D Sub channel
* 2 ohms: 85 watts x 4 chan. + 420 watts x 1 Class D Sub channel
* 4 ohms (bridged): 130 watts x 2 chan. + 420 watts x 1 chan. (2 ohms sub channel, 210 watts @ 4 ohms)
)
- kondensator chyba nie zostanie zabudowany... jeszcze nie jestem pewny.
Ju¿ mam kilka pomys³ów.
Wzmacniacz zostanie wsadzony za oparcie tylniej kanapy na jakie¶ drewnianej p³ycie. Skrzynie basow± wsadzê w nogi za fotelem kierowcy. Mój ma³y synek je¼dzi w foteliku i tam nie siêga. . W tygodniu to miejsce bêdzie i tak zajête skrzyni± z dokumentami i jakimi¶ papierami zwi±zanymi z moja prac±. W pracy je¿d¿ê z koleg±, ewentualnie zabiorê trzeci± osobê, to max (tak maja koledzy w pracy). Starszy syn (12lat) bêdzie mia³ full miejscówkê. Nie wiem czy robiæ klozet czy BR... co¶ mnie na hiphop ostatnio bierze...
G³o¶niki...
Ty³ - raczej zostawiê - pod radiem.
Przód - trzeba co¶ doradziæ. Separowany zestaw 16 cm. Jeszcze nie wiem ile kasy móg³bym wydaæ ale w przedziale 500 do 1000 pln, niech zadecyduje jako¶æ d¼wiêku a ja zdam siê na Wasze opinie. Mo¿na by zmostkowaæ wzmacniach i pu¶ciæ 130W w przednie drzwi (yeah). Pytanie n2: jakie polecacie g³o¶niki.
Drzwi bêdê wyg³usza³, mo¿e nawet budê. Drzwi matami dobrego producenta a budê czym¶ made in china (tanio).
Teraz radio...
Ogólnie jak na moje drewniane ucho mój obecny pionek gra ¶wietnie. Wraz z przeno¶nym dyskiem 2,5" 160Gb tworzy piêkny duet i nie wiem co to p³yty CD. Ale mam chrapkê na taki chiñski wynalazek: SatNavVideoPlayThing
Jednak bojê siê trwa³o¶ci tego czego¶ i brzmienia. Co powiecie o tym czym¶? - pytanie nr3.
Na razie póki co bêdzie pionek.
Wszystkie prace wykonam sam lub z Majkiem - 12letni pomocnik, niech wie jak sie trzyma ¶rubokrêt a nie tylko pad od playstation.
Wiêc wkrótce znowu mo¿ecie siê spodziewaæ obszernej dokumentacji. ^^
PS do moda forum:
mo¿e mój temat o passacie móg³by¶ przenie¶c do dzia³u "instalacje". ;] |
_________________ Don't worry about a thing, oh no!
'Cause every little thing gonna be all right! |
|